keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Astridin suklaakakku


Tämän kakun resepti on tullut meidän keittiöön Keravalta hyvän ystäväni äidiltä. Sain reseptin kotiintuomiseksi kesällä -98 kun vierailin ystäväni luona :) Siitä saakka kakku on ollut yksi ehdottomista suosikeistamme. Helppo tehdä ja tosi maukas - ja aineet löytyy kotoa lähes aina!

Astridin suklaakakku

2,5dl jauhoja (gluteenittomia tai vehnä)
2,5dl sokeria
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta
1 maustemitallinen ksantaania (jos teet kakun vehnäjauhoista, tätä ei tarvita)
2 kananmunaa
150g voita sulatettuna
1,5dl kuumaa vettä
1tl psylliumia (vehnäversioon ei tarvita tätäkään)

Sekoita kuivat aineet keskenään psylliumia lukuun ottamatta. Riko kananmunat kuivien aineiden sekaan ja sekoita sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita. Sekoita psyllium kuuman veden sekaan ja anna turvota n. 10 minuuttia. Lisää vesi-psyllium -seos muun taikinan joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Gluteeniton kakku paistetaan 175°C 25-35 minuuttia.
Vehnäversion voi paistaa 200°C ja silloin paistoajaksi riittää yleensä 25 min.

Koristeeksi voi ripotella esimerkiksi tomusokeria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti