maanantai 3. tammikuuta 2011

40v. synttäriherkkuja

Kaksi ystävääni viettivät syyskuussa syntymäpäiviään ja lupasin näille 20+20=40 syntymäpäiville tehdä Baileys-kakkua, jonka reseptin nappasin Virpin leipomuksista (pohjan tosin tein gluteenittomista kekseistä), sekä suklaista täytekakkua, joka syntyi loppujen lopuksi hyvin pitkälti omasta päästä. Kakuista tuli kovasti kiitosta, vaikka itse olinkin menettää hermoni toisen kanssa...

Tässä Baileys-kakku...

... ja tässä täytekakku. Tämän kanssa meinasin pitkästä pinnastani huolimatta menettää hermoni. Reunoilla on ganachea, mutta jostain syystä se jäi aika löysäksi tehokkaasta vatkaamisesta huolimatta. Pursottaessa se valui eikä meinannut mikään auttaa. ONNEKSI kakku meni vain kaveriporukan synttärijuhliin. :) Pinnalla on kaakaolla maustettua kermavaahtoa ja suklaarouhetta. Kakkuna on kaakaoinen sokerikakku kermarahkalla ja raparperihillokkeella täytettynä. Toisaalta, makuhan se on tärkein, ja sehän oli hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti